Twentschekleurdwergstal.jouwweb.nl
Home » over ons

over ons

even wat informatie over ons

hallo ik ben richelle ik ben 28 jaar en gelukkig getrouwd en we hebben een prachtig dochtertje jenna die in juni 2010 geboren is. wij komen uit enschede,  daar heb ik een eigen hondentrimsalon met de naam perro dit betekend hond in het spaans. we hebben konijnen en 2 hele gekke tekkeltjes, fezzy en lilo.

we hebben verschillende konijnen maar vooral kleurdwergen. wij hebben altijd al kleurdwergjes gehad en onze oudste is nu 8 jaar, we hadden eigelijk nooit gedacht dat we dit leuke ras ooit nog eens zelf zouden gaan fokken. wij zijn in 2007 begonnen met het fokken van de teddy dwergen, maar dit is nog geen erkend ras, en toen ik er eigelijk achter kwam dat ik met de konijnen showen helemaal geweldig vind had ik toch wel een verkeerd ras gekozen omdat je met een teddy nog niet aan shows mee kan doen. we hebben toen toch besloten om te stoppen met de teddy's en hebben we een mooie kleur van de kleurdwergen uitgezocht waar we wel mee wilde fokken,dit was niet makkelijk want je komt best moeilijk aan de mooie kleurtjes maar na een tijd zoeken hebben we 2 kleuren gevonden, en dat is madagaskar en midden sepia marter geworden. we hebben ook eerst nog bruin zilvervos kleurdwergen gefokt maar die kleur hebben we al snel vervangen voor de madagaskar kleur. we hopen nu mooie kleurdwergjes te gaan fokken voor de show. en natuurlijk om het leuke nieuwsgierige karakter van de kleurdwerg want het is een gewedig ras.

wij fokken met kleurdwergen dus in 3 verschillende kleuren. we willen de kleurdwergen zo mooi mogelijk fokken om er mee naar shows en keuringen te gaan. onze kleurdwergen zijn altijd ras echt. wij zullen wel af en toe na selectie kleurdwergjes te koop hebben want allemaal kunnen we ze natuurlijk niet houden.

 

Klik op foto voor groot formaat

dit zijn onze lieve teckels fezzy en lilo.

ons fokbeleid            

wij fokken kleurdwergen voor tentoonstellingen en dat is een super leuke hobby. maar moet je ook streng selecteren konijntjes die niet goed genoeg voor de show zijn moeten dan verhuizen, maar die zijn natuurlijk wel heel erg lief en daar is verder niets mis mee alleen dan voldoen ze net niet aan de ras standaard.

onze voedsters worden voor het eerst gedekt vanaf dat ze 7 a 8 maanden oud zijn. ze krijgen 1 a 2 nestjes per jaar in de periode van februari tot juli . zo hebben alle jongen mooi de tijd om mooi uit te groeien en door de verharingen te komen voor het showseizoen, die in september begint met de jongdieren keuring. en de moeders hebben zo in de hete zomer geen zorg voor de jongen.

onze konijnen worden 1 keer per jaar geent, de jongen worden niet geent (alleen als ze hier blijven wonen) dit laten we over aan de keuze van de nieuwe eigenaar.onze konijnen krijgen speciaal voer waar een stof in zit dat coccidiose tegen kan gaan. als de konijntjes goed gegroeid zijn en ze zijn helemaal gezond mogen naar de nieuwe eigenaar als ze 8 weken oud zijn.

 

wij fokken met de kleurdwergen in de kleur madagaskar, donker en middensepia marter. verder kijken we goed naar de bouw, ze moeten rond de 1000 gram wegen en oortjes niet langer dan 5.6, verder moeten ze een mooie ronde bouw hebben (zie de kleurdwerg). ze moeten natuurlijk mooi en in topconditie zijn voor de tentoonstellingen.